Ik heb heel veel dubbelgangers. De naam Gert Brouwer komt vaak voor op internet. Hevige concurrentie dus bij de verwerving van topposities op internet. Mocht je Gert Brouwer zoeken… dat ben ik dus niet altijd… Hoe controleer je of jouw naam of bedrijfsnaam nog vrij is? Een paar tips…


Wie is Gert Brouwer?

Wie op Google mijn naam zoekt zou kunnen worden misleid. Google geeft aan dat er ruim 6,5 miljoen treffers zijn met de naam Gert Brouwer. Ben ik echt zo populair? Nee. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten.

Helderziend

Een van mijn naamgenoeten is een paragnost. Deze Gert Brouwer is spiritueel actief.

Hij onderzoekt spookhuizen. Tot dusver was ik hem telkens te snel af met het claimen van zijn en mijn naam.

Webdesign

Ben je op zoek naar webdesign, fotografie, video, logo ontwerp of een andere vorm van grafisch ontwerp. Als je dan de naam Gert Brouwer bij die zoekopdracht tegen komt kan ik je vertellen dat ik dat niet ben. Mijn naamgenoot die met die keywords gevonden wordt is grafisch troubleshooter. Hij dus. Ik niet.

Consultant, houtbewerking en bouwbedrijf

Dan is er ook nog een naamgenoot die leveranciersonafhankelijk storage-consultant is. Een Gert Brouwer die een houtbewerkingsbedrijf heeft. Een Gert Brouwer die een bouwbedrijf heeft, dat ben ik dus ook absoluut niet.

En een Gert Brouwer die al 25 jaar volleybal speelt in het eerste herenteam van Blauw Wit in Oldebroek. Ik ben
geboren in Westervelde, niet in Amsterdam, zoals een andere Gert Brouwer beweert…

Advies

Je kunt ook voor arbeidsadvies bij een Gert Brouwer terecht. Hij is arbeidsdeskundige in Hilversum.

Je komt mijn naam ook tegen op de website Papagaaieziekte. Daar weet ik niets van. Nooit gehad.

Ik zou voorzitter kunnen zijn van Kleinsport Vereniging AVES uit Alkmaar. Maar dat ben ik dus niet.

Gert Brouwer politiek actief

Gert Brouwer was ook fractievoorzitter van het CDA in Delfzijl en manager van Thuiszorg Diensten Oosterlengte. Ik heb niets met het CDA. Ik ben lid van D66 in Veendam.

Wie ben ik?

Klik maar eens op de social media buttons onder mijn blog

Wie ben jij? En wie nog meer?

Wil jij een eigen site beginnen? Onder je eigen naam of onder een bedrijfsnaam? Dan controleer je natuurlijk meteen of die naam nog vrij is als domeinnaam. Dta kan voor Nederlandse .nl domeinnamen op de website van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Daar kun je ook zien wie sinds wanneer eigenaar is van een bepaalde domeinnaam.

Internationale domeinnaam registreren?

Er zijn tal van sites waar je behalve de Nederlandse domeinnaam ook meteen kunt controleren of je gewenste domeinnaam ook vrij is in andere landen. Je zult er versteld van staan hoe vaak de volgens jou unieke naam elders in de wereld al gebruikt wordt.

Is jouw naam elders op internet ook nog vrij?

Domeinnaamcontrole is tegenwoordig niet voldoende meer. Je doet er verstandig aan om meteen ook te kijken of de gewenste naam ook nog vrij is voor social media. Uiteraard op Twitter, Facebook, Linkedin, Google Plus.

Maar ook voor Gmail, Yahoo, Outlook, Instapaper, ReaditLater, Delicious… Dat kan heel eenvoudig via de website Namechk.com

Hoe los je het op als je naam al bezet is?

Soms is de gewenste naam al bezet. Dan wordt creativiteit gevraagd om een oplossing te vinden. Een voorbeeld: Mijn naam was al bezet op Gmail. Helaas. Hoe heb ik dat opgelost? Op twee manieren. Door daar mijn naam om te draaien:
achternaam.voornaam@gmail.com en door mijn domeinnaam gertbrouwer.nl te gebruiken als gmail-adres:
gertbrouwer.nl@gmail.com. Heb je meteen ook mooi je domeinnaam als Google Plus naam geregistreerd.

Registreer je naam ook als je voorlopig nog niets van plan bent.

De laatste jaren registreer ik mijn naam voor vrijwel alle snel populair wordende internetsites. Ook als ik vooralsnog geen idee heb of ik er ooit iets mee ga doen. Dat zie ik later wel weer. Ik zorg er eerst voor dat de sites waarmee ik werk
in potentie later altijd onder hun eigen naam gebruik kunnen maken van de nieuwe diensten die ontwikkeld worden voor internet.

Heb jij ook een goede tip?

Heb jij ook nog goede tips? Vertel het dan in de reactieruimte onder dit artikel. Alvast bedankt.

Pin It on Pinterest

Share This