Je wilt een nieuwe website bouwen en bent benieuwd of de domeinnaam nog vrij is? En je wilt meteen ook controleren of je een unieke naam kunt registreren voor social media als Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Google+ of YouTube? Ik heb een handige tip voor je om alles met een zoekopdracht te controleren en indien nodig je naam overal te claimen….

Domeinnaamcontrole is tegenwoordig niet voldoende meer. Je doet er verstandig aan om meteen ook te kijken of de gewenste naam ook nog vrij is voor social media. Uiteraard op Twitter, Facebook, Linkedin, Instagram, Snapchat en Google Plus. Maar ook voor Gmail, Hotmail, Instapaper, ReaditLater, Delicious… Dat kan heel eenvoudig via de website Namechck.com.

Je voert de naam die je wenst te gebruiken voor je bedrijf of website – of je eigen naam natuurlijk – in in Namechk en ziet binnen korte tijd of de naam nog vrij te gebruiken is. Namechk controleert niet alleen of de domeinnaam vrij is, maar ook alle sociale media opties die je voor een goede internetstrategie eigenlijk meteen ook moet vastleggen.

Is jouw gewenste naam wel vrij als domeinnaam, maar niet meer op social media, dan is het wellicht verstandig om te zoeken naar een geschikte alternatieve naam die je kunt gebruiken online.

Gemakkelijk registreren bij social media

Namechk maakt het je gemakkelijk om snel alle social media kanalen vast te leggen. Als je naam nog vrij is volstaat een klik om je te registreren bij bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube, Pinterest, etc.

Succes!

Pin It on Pinterest

Share This