GitHub Onderzoek: 92% van de Programmeurs Gebruikt AI Tools

Het is misschien wat ironisch om computercode te gebruiken om computercode te schrijven, maar voor programmeurs bij grote bedrijven lijkt dit allesbehalve ongewoon. Recent onderzoek van GitHub, een onderdeel van Microsoft, toont aan dat 92% van de 500 ondervraagde programmeurs AI-gereedschappen in hun werkproces gebruikt.

Het is misschien wat ironisch om computercode te gebruiken om computercode te schrijven, maar voor programmeurs bij grote bedrijven lijkt dit allesbehalve ongewoon. Recent onderzoek van GitHub, een onderdeel van Microsoft, toont aan dat 92% van de 500 ondervraagde programmeurs AI-gereedschappen in hun werkproces gebruikt.

GitHub huurde Wakefield Research in, een PR-enquêtebureau gevestigd in Virginia, om het onderzoek uit te voeren en de gegevens te analyseren. Onderzoekers van het bureau ontdekten dat een indrukwekkende 92% van de programmeurs bij grote bedrijven AI-gereedschappen gebruikt.

Bovendien meldde 70% van de respondenten voordelen te zien in het gebruik van deze tools. Hoewel deze tools ontwikkelaars kunnen helpen bij het sneller creëren en debuggen van code, onthulden de resultaten van het onderzoek dat de hoeveelheid code misschien niet de beste maatstaf is voor het meten van productiviteit met deze nieuwe tools.

“Ontwikkelaars zeggen dat AI-programmeertools hen kunnen helpen om aan bestaande prestatienormen te voldoen met verbeterde codekwaliteit, snellere outputs en minder incidenten op productieniveau”, schrijft GitHub. “Met de toename van AI-tooling in softwareontwikkeling – wat vaak bijdraagt aan de hoeveelheid code – zullen technische leiders zich moeten afvragen of het meten van codevolume nog steeds de beste manier is om productiviteit en output te meten.”

Ander Bewijs van het Gebruik van AI door Programmeurs

Het onderzoek van GitHub is niet het enige bewijs dat we hebben dat programmeurs op AI vertrouwen om hun code te verbeteren. Stack Overflow, het go-to vraag- en antwoordforum voor programmeurs, bevestigde vorige maand dat recente dalingen in het verkeer het resultaat waren van programmeurs die naar ChatGPT verhuisden.

Het webanalysebedrijf SimilarWeb meldde in april dat Stack Overflow sinds het begin van 2022 elke maand een daling van het verkeer heeft gezien, met een gemiddelde daling van 6%.

Om een vraag op te lossen, moeten Stack Overflow-gebruikers hun problemen op de message boards van de site posten en uren, dagen of weken wachten op een menselijke gebruiker die hen aan de andere kant beantwoordt. ChatGPT, de virale chatbot van OpenAI, kan programmeurs echter directe oplossingen bieden.

De Veranderende Rol van AI in de Werkplek

Terwijl de ondervraagde ontwikkelaars erop lijken te wijzen dat ze AI-tools gebruiken om hun huidige werk aan te vullen, is de vervanging van siliconen misschien al onderweg. Eerder deze maand onthulde een arbeidsrapport dat in mei bijna 4.000 banen verloren als direct gevolg van kunstmatige intelligentie.

In het licht van gesprekken over een dreigende recessie, is het mogelijk dat bedrijven echt beginnen te bezuinigen op de menselijke werknemers in hun personeelsbestand ten gunste van een emmer AI-bouten om wat geld te besparen en aandeelhouders te imponeren.

Wat deze bedrijven echter willens en wetens negeren, is dat AI kan dienen als een aanvulling op arbeid door routinetaken gemakkelijker of zelfs niet-bestaand te maken, waardoor de prestaties van zowel die kunstmatige intelligentie als de menselijke werker worden geoptimaliseerd.

Nieuw onderzoek van de Stanford University en het Massachusetts Institute of Technology heeft aangetoond dat 14% van de werknemers die ChatGPT in hun werkproces gebruikten, een toename van de productiviteit zagen – met de minst ervaren en minst bekwame werknemers die taken 35% sneller voltooien.

Geef een reactie

You May Also Like
Lees verder

Inzicht: hoe Google met Bard NLP toe past om Microsoft en ChatGPT te verslaan

Natural Language Processing (NLP) maakt het mogelijk om computers te laten begrijpen wat mensen bedoelen als ze spreken of schrijven. Door innovatieve benaderingen van NLP heeft Bard een voorsprong op de concurrentie verkregen. In dit artikel leg ik uit hoe Google met Bard zijn concurrentie met NLP wil verdedigen ten opzichte van Microsoft en ChatGPT.
Lees verder
Lees verder

Hoe kun je conservatieve collega’s overtuigen van de waarde van Artificial Intelligence?

Artificial Intelligence biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven en organisaties. Het kan helpen bij het automatiseren van routine taken, het verbeteren van beslissingen en het bieden van inzichten die eerder niet beschikbaar waren. Niet iedereen omarmt die voordelen meteen. Hoe overtuig je deze terughoudende mensen?
Lees verder