Microsoft en OpenAI gaan samenwerken om Bing Snel Beter Te Maken dan Google

Microsoft heeft zijn oog laten vallen op ChatGPT-4, de nieuwe en snellere versie van de populaire chatbot. De zoekmachine Bing zal ‘in de komende weken’ een update krijgen die ChatGPT-4 integreert in de algoritmen. Met deze integratie hoopt Microsoft dat Bing voldoende volwassen is om Google eindelijk eens serieus concurrentie te bieden.

Bing is een zoekmachine die door Microsoft is ontwikkeld als concurrent voor Google. Maar de zoekmachine van Microsoft werd tot dusver nooit echt serieus genomen. Daar lijkt nu heel snel verandering in te komen.

Microsoft wil dat de vernieuwde zoekmachine Bing meer gerichte zoekopdrachten en betere resultaten gaat leveren dan die van concurrent Google. Dat zou kunnen door de integratie van GPT-4.

GPT-4 (Generative Pre-trained Transformer 4) is de nieuwste versie van OpenAI’s taalmodel. Het openbaren meer natuurlijke taalverwerking en gedetailleerdere antwoorden op vragen, waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld meetings in te voeren en AI-gegenereerde samenvattingen te maken.

OpenAI is een onderzoeks- en technologiebedrijf dat zich toelegt op kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman en andere investeerders. OpenAI is gespecialiseerd in het ontwikkelen van AI-oplossingen met behulp van deep learning technologieën. Het bedrijf richt zijn aandacht op het optuigen van steeds meer complexe systemen voor taalverwerking, visuele herkenning, data mining en andere domeinen.

Dit wordt er verwacht van de nieuwe Bing

  1. Snellere reactietijden bij zoekopdrachten
  2. Natuurlijkere en gedetailleerde antwoorden op vragen
  3. Meer AI-gegenereerde samenvattingen van meetings met behulp van GPT-4 taalmodel
  4. Betere live vertalingen tussen talen
  5. Eindelijk een serieuze concurrentiepositie vs Google, ook in het veld van Artificial Intelligence!

Waarom Upgraden naar ChatGPT-4?

ChatGPT-4 is een upgrade van zijn voorganger ChatGPT-3, waar iedereen sinds december al mee kan werken. Het grootste verschil tussen beide versies? De sterk verbeterde reactietijd van de chatbot – ideaal voor wie geen moment wil verspillen aan Google. Niet verrassend dat OpenAI CEO Sam Altman nu al vol overtuiging spreekt over het plaatje: “We leggen duidelijk onze kaarten op tafel – laten we concurreren!”

Wat betekent dit voor Teams Gebruikers?

De samenwerking tussen Microsoft en OpenAI blijft niet onopgemerkt: Teams gebruikers zullen er spoedig van kunnen profiteren! De zoekmachine gaat GPT-4 taalmodel implementeren – waardoor betere live vertalingen en AI-gegenereerde samenvatting van meetings aangeboden wordt… mits je bereid bent iets bij te betalen, uiteraard 😉

Geef een reactie

You May Also Like
Lees verder

Inzicht: hoe Google met Bard NLP toe past om Microsoft en ChatGPT te verslaan

Natural Language Processing (NLP) maakt het mogelijk om computers te laten begrijpen wat mensen bedoelen als ze spreken of schrijven. Door innovatieve benaderingen van NLP heeft Bard een voorsprong op de concurrentie verkregen. In dit artikel leg ik uit hoe Google met Bard zijn concurrentie met NLP wil verdedigen ten opzichte van Microsoft en ChatGPT.
Lees verder
Lees verder

Hoe kun je conservatieve collega’s overtuigen van de waarde van Artificial Intelligence?

Artificial Intelligence biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven en organisaties. Het kan helpen bij het automatiseren van routine taken, het verbeteren van beslissingen en het bieden van inzichten die eerder niet beschikbaar waren. Niet iedereen omarmt die voordelen meteen. Hoe overtuig je deze terughoudende mensen?
Lees verder