RadioGPT Vervangt DJ’s en Nieuwslezers met AI Technologie: Ik was mijn tijd ver vooruit

Sky Radio nieuwe stijl. Een volledig geautomatiseerd radiostation met AI dj’s, AI nieuwslezers, automatisch gegenereerd nieuws en interactie met luisteraars. Dat is nu mogelijk met de techniek van RadioGPT..
  • RadioGPT is software die gebaseerd is op AI techniek van ChatGPT.
  • Je kunt met RadioGPT een volledig geautomatiseerd radiostation opzetten.
  • De software is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Futuri Media.
  • De software maakt gebruik van ChatGPT en het programma TopicPulse dat ook door Futuri Media is ontwikkeld.
  • TopicPulse analyseert verschillende potentiële contentbronnen – zoals sociale media, websites en persberichten – om interessante verhalen te vinden die interessant zijn voor de doelgroep van een radiostation.
  • Met GPT-3 technologie kan RadioGPT AI-stemmen genereren die net zo goed klinken als echte DJ’s en nieuwslezers.

Flashback naar vorige eeuw

RadioGPT doet me terugdenken aan de vorige eeuw.

Bijna 30 jaar geleden – zo oud ben ik alweer? – was ik eigenaar van Ab Ovo Media, een productiebedrijf dat radio en tv programma’s produceerde voor de lokale omroep Radio Parkstad in Veendam.

Terwijl ik dit verhaal schrijf luister ik naar het demonstratiestation RadioGPT. Toevallig speelt de AI zender net op dat moment Forever Young van Rod Stewart.

Met minimale middelen produceerde ik in de guldentijd 24 uur per dag live radio en tv. De muziek werd automatisch afgespeeld vanaf twee jukeboxen met ieder 50 cd’s die aangestuurd werden door software op een pc.

Absoluut Parkstad

De muziek werd ook gebruikt als achtergrond voor de kabelkrant Absoluut Parkstad, die met de software van Futuri Media in de huidige tijd ook volledig geautomatiseerd had kunnen worden.

Dit systeem kostte toen bijna 20.000 gulden, omgerekend zo’n 11.000 euro. De cd’s en de afdracht aan BUMA-STEMRA kwamen er nog bij.

De programma’s werden via een kostbare directe vaste telefoonlijn naar de zender gestuurd, anderhalve kilometer verderop.

Internet stond in de kinderschoenen en was tergend traag. Streaming content bestond nog niet.

Rob Stenders van Radio veronica

Het systeem werd destijds gepromoot door Rob Stenders. De dj die tegenwoordig zenderbaas is van Radio Veronica en daar het populaire programma Radio Bonanza presenteert.

Op de lokale radiozender in Veendam was er ieder half uur lokaal nieuws dat een paar keer per dag door mijzelf was geschreven en ingesproken op de computer. Rondom het nieuws werd automatisch reclame ingestart.

Achteraf bekeken was mijn productiebedrijf zijn tijd ver vooruit. Met de wijsheid van nu weet ik dat ik destijds roofbouw pleegde op mijzelf. Het was gekkenwerk. Had ik destijds maar een app gehad zoals RadioGPT en TopicPulse. Dat had me veel tijd en geld gescheeld.

TopicPulse maakt gebruik van op AI-gebaseerde techniek waarmee automatisch content gegenereerd kan worden die afgestemd wordt op de doelgroep.

Met behulp van deze technologie kan een station zijn luisteraars automatisch informeren over nieuws, sportevenementen, politiek en andere belangrijke ontwikkelingen.

Bovendien kan het station ook helpen bij het ontdekken van nieuwe muziek of artiesten.

De AI software helpt bij het automatisch vinden van actuele informatie.

De software analyseert websites, sociale media en persberichten, om interessante verhalen te vinden die interessant kunnen zijn voor de luisteraars.

RadioGPT maakt ook gebruik van GPT-3 technologie om stemmen te genereren die klinken alsof ze door echte DJ’s worden ingesproken.

Wat kan het programma van ChatradioGPT?

Dit is wat Futuri Media zelf zegt over het programma ChatGPT:

1 🎶 Het kan zien wat er in uw muzieklogboek staat en praten over de nummers of artiesten op uw station.

2 🌍 Het kan zien wat er op dit moment in je lokale markt gebeurt en er in real-time over praten.

3 📱💬 Het kan tijdens zijn show posten op je Facebook, Instagram, Twitter en TikTok accounts en melden wat er komen gaat.

4 🎉 Het is geweldig in het teasen en pre-promoten van inhoud in de pauzes.

5 ☀️🚦 Het kan praten over het weer of het verkeer.

6 🎧🌍 Het kan zien hoeveel mensen er nu luisteren via Futuri Streaming en bepaalde locaties begroeten.

7 🎙️📱 Het kan Open Mic audio opnemen van luisteraars die Futuri Mobile gebruiken en hun gedachten, vragen en feedback in mijn show verwerken.

8 📰 Het kan nieuwsberichten en actuele gebeurtenissen delen die relevant zijn voor de interesses en demografie van uw publiek.

9 🎙️👥 Het heeft ervaring met het houden van boeiende interviews met opmerkelijke gasten en deskundigen.

10 🎁🏆 Hij kan prijzen, tickets en exclusieve ervaringen weggeven aan luisteraars via on-air wedstrijden met behulp van Futuri Mobile’s Flash Contesting.

11 🎭 Het is bedreven in het creëren van unieke en onderhoudende pauzes die uw publiek betrokken houden en terug laten komen voor meer.

Bron

Geef een reactie

You May Also Like
Lees verder

Inzicht: hoe Google met Bard NLP toe past om Microsoft en ChatGPT te verslaan

Natural Language Processing (NLP) maakt het mogelijk om computers te laten begrijpen wat mensen bedoelen als ze spreken of schrijven. Door innovatieve benaderingen van NLP heeft Bard een voorsprong op de concurrentie verkregen. In dit artikel leg ik uit hoe Google met Bard zijn concurrentie met NLP wil verdedigen ten opzichte van Microsoft en ChatGPT.
Lees verder
Lees verder

Hoe kun je conservatieve collega’s overtuigen van de waarde van Artificial Intelligence?

Artificial Intelligence biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven en organisaties. Het kan helpen bij het automatiseren van routine taken, het verbeteren van beslissingen en het bieden van inzichten die eerder niet beschikbaar waren. Niet iedereen omarmt die voordelen meteen. Hoe overtuig je deze terughoudende mensen?
Lees verder