Vancouver Gaat AI inzetten bij verlenen van bouwvergunningen

In een wereld waar technologie steeds meer de overhand neemt, maakt de stad Vancouver grote sprongen op digitaal gebied. Eén van de recente ontwikkelingen is de implementatie van een digitaal vergunningplatform, dat het proces van het verkrijgen van bouwvergunningen vergemakkelijkt.

De Canadese stad Vancouver zet met de implementatie van E-Comply een grote stap in de richting van een moderne, digitale stadsadministratie. De Canadezen zijn een samenwerking aangegaan met Archistar, een Australisch bedrijf dat bekend staat om het creëren van digitale platforms en kunstmatige intelligentietools voor architecten, ontwikkelaars, bouwers, overheids- en stedenbouwkundigen en het grote publiek.

Het Doel van de Samenwerking

De samenwerking tussen de stad enArchistar heeft als doel om de procedure van het verkrijgen van bouwvergunningen te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Dit komt ten goede aan de inwoners van Vancouver, aangezien het proces hierdoor sneller en toegankelijker wordt.

Hoe Werkt E-Comply?

Het platform is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Gebruikers kunnen gemakkelijk hun aanvraag indienen, de status van hun vergunning volgen, en communiceren met het stadsbestuur, allemaal via een enkele interface (Daily Hive, 2021).

Voordelen van Digitalisering

Aanvragers van vergunningen krijgen niet alleen onmiddellijk de informatie die ze nodig hebben, maar het vermindert ook langdurige uitwisselingen en handmatige controles tussen de aanvrager en de ambtenaren om eventuele problemen met een voorgesteld gebouwontwerp op te lossen. Verwacht wordt dat een dergelijk hulpmiddel het ontwerp- en aanvraagproces zal verkorten en de kwaliteit van het ontwerp zal verbeteren.

Tweede platform geeft inzicht in haalbaarheid

Een tweede platform genaamd de Project Requirements Exploration Tool (PRET) zal aanvragers ook in staat stellen om de regelgeving en vereisten voor locaties in heel Vancouver te verkennen en te begrijpen. Met PRET kunnen aanvragers potentiële kosten identificeren, tijdlijnen in kaart brengen en de haalbaarheid van een project bepalen voordat ze een eventuele formele aanvraag indienen.

Zowel PRET als eComply maken het veel eenvoudiger om complexe lagen van gemeentelijk beleid en bestemmingsplannen te begrijpen, gezien alle wijzigingen die in de loop der decennia in het beleid zijn aangebracht.

De eerste versie van PRET zal later in de zomer van 2023 worden gelanceerd, terwijl de eerste versie van eComply begin 2024 zal verschijnen.

Reflectie op de Innovatie

Dit initiatief van de stad Vancouver illustreert hoe technologie kan worden ingezet om administratieve processen te verbeteren en te moderniseren. Door de introductie van E-Comply wordt de stad toegankelijker voor haar inwoners en kan er sneller en efficiënter worden gehandeld. Het is een voorbeeld van hoe een slimme samenwerking tussen de overheid en de particuliere sector kan leiden tot innovatieve oplossingen die ten goede komen aan de gemeenschap.

Geef een reactie

You May Also Like
Lees verder

Inzicht: hoe Google met Bard NLP toe past om Microsoft en ChatGPT te verslaan

Natural Language Processing (NLP) maakt het mogelijk om computers te laten begrijpen wat mensen bedoelen als ze spreken of schrijven. Door innovatieve benaderingen van NLP heeft Bard een voorsprong op de concurrentie verkregen. In dit artikel leg ik uit hoe Google met Bard zijn concurrentie met NLP wil verdedigen ten opzichte van Microsoft en ChatGPT.
Lees verder
Lees verder

Hoe kun je conservatieve collega’s overtuigen van de waarde van Artificial Intelligence?

Artificial Intelligence biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven en organisaties. Het kan helpen bij het automatiseren van routine taken, het verbeteren van beslissingen en het bieden van inzichten die eerder niet beschikbaar waren. Niet iedereen omarmt die voordelen meteen. Hoe overtuig je deze terughoudende mensen?
Lees verder