- Mira Murati van OpenAI is de drijvende kracht achter een revolutie in kunstmatige intelligentie
- ChatGPT heeft het potentieel om voor een revolutie in het onderwijs te zorgen
- Sommige scholen verbieden ChatGPT omdat de chatbot misinformatie kan verspreiden
- Murati gelooft dat AI-chatbots regulering nodig hebben en dat technologie een essentieel hulpmiddel is voor onderwijs
- Murati erkent dat er zorgen zijn over misbruik van de technologie, maar benadrukt dat we voorzichtig moeten zijn om het kind niet met het badwater weg te gooien.
CTO Mira Murati van OpenAI is de drijvende kracht achter een revolutie in kunstmatige intelligent, van de extreem populaire AI-chatbot ChatGPT tot Microsofts 10 miljard dollar investering. Laten we het potentieel van deze technologies, de uitdagingen en de behoefte aan AI-regulering verkennen.
AI-chatbots hebben regulering nodig
Mira Murati gelooft dat AI-chatbots regulering nodig hebben. “Technologie is een essentieel hulpmiddel voor onderwijs. ChatGPT heeft zeker wel wat nadelen. Die mogen niet genegeerd worden. De chatbot kan worden gebruikt om verkeerde informatie te verspreiden. Scholen in het hele land beginnen ChatGPT te verbieden.”
Murati gelooft dat het tijd is om naar regulering van AI te gaan. In een interview met TIME sprak ze over de uitdagingen bij het ontwikkelen van AI en de behoefte aan invoer van regelgevers en regeringen.
ChatGPT kan ons leerproces revolutinariseren
“Ik denk dat we kunnen zien dat het het potentieel heeft om het leerproces echt te revolutinariseren”, zegt Murati. “Mensen zitten in klaslokalen met bijvoorbeeld 30 personen. Iedereen heeft verschillende achtergronden en manieren om te leren, en iedereen krijgt eigenlijk hetzelfde curriculum. Met tools zoals ChatGPT kun je oneindig met een model praten om een concept op jouw begripniveau te begrijpen. Het heeft enorm veel potentie om ons te helpen met persoonlijk onderwijs.”
Murati’s opmerkingen komen nadat scholen beginnen met het verbieden van ChatGPT, met als argument dat de chatbot misinformatie kan verspreiden. “Ik denk dat we een gesprek moeten aangaan over hoe deze technologieën worden gebruikt in de samenleving”, zei ze. “Ik denk niet dat het genoeg is om alleen de technologie te hebben en niet na te denken over de implicaties.”
In het interview erkende Murati dat ChatGPT zeker wel wat nadelen heeft, maar zei dat de technologie een essentieel hulpmiddel is om het leren in de klaslokalen te verbeteren.
Misbruik van technologieën
“Er zijn zeker zorgen over hoe deze technologieën misbruikt kunnen worden”, zei ze. “Maar ik denk dat we voorzichtig moeten zijn om het kind niet met het badwater weg te gooien.”
Murati merkte op dat hoewel ze deze technologieën ontwikkelen met veiligheid in gedachten, ze verrast is door de hoeveelheid positieve en negatieve reacties op de technologie. Sommige scholen verbieden ChatGPT, wat voor Murati een verrassing is. “Als je het openstelt voor zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden en domeinexpertise, zul je zeker verrast worden door de dingen die ze met de technologie doen, zowel op het positieve als op het negatieve vlak.”