Bard versterkt Google concurrentie met Microsoft en ChatGPT

Google heeft een testversie van zijn AI-aangedreven chatbot Bard gelanceerd, die moet concurreren met de snel opkomende ChatGPT. De chatbot is ontwikkeld door Google’s Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) en is bedoeld om gebruikers te helpen bij het zoeken naar informatie.
  • Door gebruik te maken van ‘Bard’, krijgen gebruikers meer inzicht en informatie die nodig is voor hun zoekopdracht.
  • Gebruikers kunnen gemakkelijker communiceren met de chatbot van Google.
  • Door de lancering van ‘Bard’, zal concurrentie toenemen tussen Google en Microsoft op het vlak van AI-chatbots.
  • Gebruikers kunnen hun online zoekervaring verbeteren met hulp van ‘Bard’.
  • Google’s ‘Bard’ maakt betere resultaten mogelijk dan Microsoft’s ChatGPT.

Bard is een experimentele conversatie-AI-service die is ontwikkeld door Google’s Language Model for Dialogue Applications (LaMDA). Het doel van deze service is om gebruikers te helpen bij het zoeken naar informatie. In plaats van alleen maar een lijst met websitekoppelingen te geven, antwoordt Bard op een zoekvraag van de gebruiker met een uitgebreide, natuurlijke taalreactie. De chatbot kan vragen beantwoorden over verschillende onderwerpen en kan ook suggesties doen voor verdere acties of vervolgvragen stellen.

Google voert proef uit met zijn eigen AI-chatbot Bard na succes van ChatGPT

Na het succes van de door Microsoft gesteunde ChatGPT voert Google nu zijn eigen artificiële intelligentiechatbot uit, genaamd Bard. Met deze chatbot hoopt Google dat gebruikers hun zoekopdrachten kunnen verfijnen door middel van interactieve dialogen in plaats van alleen maar woordcombinaties in te voeren.

Nieuwe AI-functies in Search die binnenkort beschikbaar zullen zijn

Met de introductie van Bard brengt Google ook nieuwe AI-functies naar Search. Door middel van machine learning wordt er gezocht naar patronen in zoekopdrachten en wordt er rekening gehouden met contextuele variabelen, waardoor gebruikers meer relevante resultaten krijgen wanneer ze zoekopdrachten invoeren.

Ook wordt er meer gewicht gegeven aan persoonlijkheid en intonatie bij het beantwoorden van vragen, waardoor gebruikers meer gerichte antwoorden krijgen die beter aansluiten bij hun behoeften en interesses.

Bronnen:

Geef een reactie

You May Also Like
Lees verder

Microsoft en OpenAI gaan samenwerken om Bing Snel Beter Te Maken dan Google

Microsoft heeft zijn oog laten vallen op ChatGPT-4, de nieuwe en snellere versie van de populaire chatbot. De zoekmachine Bing zal ‘in de komende weken’ een update krijgen die ChatGPT-4 integreert in de algoritmen. Met deze integratie hoopt Microsoft dat Bing voldoende volwassen is om Google eindelijk eens serieus concurrentie te bieden.
Lees verder