Duitse aardappelsalade met appel en ei

Recept aardappelsalade met appel en ei

Vergeet die kant-en-klare aardappelsalade die je bij de supermarkt kunt kopen. Die smaakt veel te zuur.

Komt door de azijn die toegevoegd is om de aardappelsalade langer houdbaar te maken.

Als je echt lekkere aardappelsalade wilt eten probeer dan dit Duitse recept voor Kartoffelsalat met appel en ei. Echt heerlijk. Helemaal als je de Kartoffelsalat niet meteen eet, maar de saus 24 uur laat intrekken.

Ingrediënten

  • 1,5 kg gekookte aardappelen
  • 2 stengels dille of peterselie
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram room
  • 6 eieren, hard gekookt
  • 300 gram appel
  • 200 gram augurken zoetzuur
  • 2 uien
  • 10 gram citroensap
  • 10 gram Franse mosterd
  • Zout
  • Peper

Instructies

  1. Schil de aardappelen.
  2. Halveer de aardappelen en snijd ze in plakken.
  3. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, maar pas op dat ze niet te lang koken en stuk gaan of waterig worden.
  4. Laat de gekookte aardappelen gedurende een uur afkoelen. In de lente, herfst en winter zet ik de pan vaak even buiten of in de schuur of garage. Je kunt de aardappelen ook laten afkoelen in de koelkast, maar dat is slecht voor het milieu en de overige voedingsmiddelen die je in de koelkast hebt staan. De warme aardappelen doen de temperatuur in de koelkast namelijk eerst stijgen.
  5. Meng de crème fraîche met de room, citroensap, mosterd, zout en peper.
  6. Pel en hak de eieren en ui.
  7. Snijd de eieren, ui, appel, dille / peterselie en augurken in kleine stukjes.
  8. Roer alles door de saus.
  9. Voeg de koude gekookte aardappelen toe.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like