Pasta met saus van geroosterde rode paprika, champignons en cashewnoten

Pasta met tomatensaus? Dat is zóóó standaard en simpel. Vervang de tomatensaus eens door geroosterde rode paprika’s, champignons, cashewnoten en andere gezonde groenten naar keuze.

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren pasta naar keuze
  • Rode pepersaus
  • 100 gram cashewnoten
  • 500 ml havermelk
  • 1,5 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 gram geroosterde rode paprika’s uit een potje
  • 100 gram bevroren erwten
  • 200 gram champignons
  • 1 eetlepel Tamari saus
  • 75 gram geroosterde rode paprika’s uit potje om te serveren
  • 20 gram basilicum

Instructies

  1. Doe de bevroren erwten in een grote kom en giet er net gekookt water over en laat ze ontdooien. 
  2. Hak de champignons fijn. 
  3. Pluk de basilicumblaadjes van het steeltje.
  4. Snijd de 75 gram geroosterde rode paprika in dunne reepjes.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in goed gezouten water. Terwijl de pasta kookt maakt u de romige rode pepersaus.
  6. Doe alle ingrediënten voor de saus (behalve de basilicum) in een blender en vermaal ze tot een gladde saus.
  7. Verhit een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur en voeg de gehakte champignons toe. Bak ze 5 minuten onder regelmatig roeren.
  8. Zodra de champignons bruin beginnen te worden, voeg je de Tamarisaus toe en roer je het snel door de pan. Haal de pan van het fornuis.
  9. Vul een kopje met het gekookte pastawater. 
  10. Giet de pasta af. 
  11. Giet de erwten af.
  12. Voeg de uitgelekte pasta, erwten en cashewnotsaus toe aan de gekookte champignons, meng alles goed op een matige temperatuur tot het door en door warm is. 
  13. Voeg indien nodig een paar eetlepels van het pastawater uit het kopje toe en laat sudderen tot de saus mooi is ingedikt tot de gewenste consistentie.
  14. Proef en breng op smaak voor het opdienen met de gehakte basilicum. Eet smakelijk!!!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like