Stamppot zuurkool met ananas. Mijn lievelingsgerecht

Stamppot zuurkool is een van mijn lievelingsgerechten. Als kind was ik er al gek op. Toen nog met een rookworst van de Hema. Sinds ik definitief vegetarier geworden ben laat ik die worst weg en voeg ik ananas toe. Die tropische vrucht maakt dit zure wintergerecht lekker zoetzuur.

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram zuurkool
  • 225 gram ananasstukjes
  • 20 ml amandelmelk
  • 10 gram margarine
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  1. Schil de aardappels, snijd ze daarna in blokjes. De aardappelen worden dan sneller gaar tijdens het koken.
  2. Breng in een pan water aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe.
  3. Doe de aardappelen in de pan met kokend water kook in 15-20 minuten gaar.
  4. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak ze in een koekenpan.
  5. Voeg de zuurkool toe aan de pan, voeg er wat water bij en breng aan de kook. Kook de zuurkool 5 minuten.
  6. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Prik er in met een mes of vork.
  7. Giet het water van de gare aardappelen af en stamp samen met de amandelmelk, margarine en wat nootmuskaat fijn.
  8. Voeg de zuurkool en de ananas toe aan de pan met aardappelpuree. Roer de zuurkool en ananas door de puree.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like