Curry met kikkererwten en spinazie. Lekker en gezond

Dit Indische curry gerecht met kikkererwten en spinazie is niet alleen uitermate lekker, maar ook bijzonder gezond. Zeker voor hart- en  vaatpatiënten. Het is makkelijk te maken, vol van smaak, vezelrijk, voedzaam, vult de maag goed en is ook nog eens laag in vet.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 centimeter gember, in blokjes gesneden of 1 theelepel gemberpoeder
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 blik blokjes tomaten van 400 gram
  • 100 gram spinazie (mag ook uit diepvries)
  • 2 blikken kikkererwten van 400 gram
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel Tamari of sojasaus
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 20 gram citroensap
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepels meel of bloem naar keuze

Instructies

  1. Pel de ui, knoflook en gember en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Laat de blikken kikkererwten uitlekken.
  3. Snijd de rode paprika in blokjes.
  4. Verhit een anti-aanbakpan met brede bodem op hoge temperatuur en voeg 1 eetlepel olie toe zodra deze heet is.
  5. Voeg de blokjes ui en gember toe en bak ze 2-3 minuten tot ze bruin beginnen te worden.
  6. Voeg het komijnzaad, de knoflook, de rode paprika en een snufje zout toe en bak nog 2 minuten tot de paprika een beetje gaar begint te worden.
  7. Voeg de kurkuma, garam masala, kaneel en zwarte peper toe en bak nog 1 minuut.
  8. Voeg de groentebouillon, Tamari en gehakte tomaten toe en breng aan de kook,.
  9. Voeg de spinazie toe en meng goed.
  10. Zeef het meel in de pan en meng.
  11. Snijd de chilipeper in fijne plakjes en serveer bovenop.
  12. Serveer met geroosterde pitabroodjes.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like