Tofu? Bah, denken veel mensen. Maar dan hebben ze deze lekkere curry met boerenkool, kikkererwten, kokosmelk en tofu nog niet geproefd. 

Dit gerecht zet je binnen 10 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 1 kop volkoren rijst
  • 1 x 400g blik kikkererwten
  • 1 x 400g blik blokjes tomaten
  • 1 x 400g blik kokosmelk
  • 1 ui of 1 bosje lente-ui
  • 20 gram verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • 1,5 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel zout
  • 280 gram blok stevige tofu
  • 2 eetlepels Tamari saus of andere sojasaus 
  • 180 gram boerenkool
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • Snufje chilivlokken, kun je ook weglaten als je niet van scherp gekruid eten houdt.

Instructies

  1. Doe 1,5 kopjes water in een pan en voeg 1 kop volkoren rijst toe met een theelepel zout. Laat zo lang koken als op het pak vermeld.
  2. Laat de tofu uitlekken en droog hem af om al het vocht te verwijderen.
  3. Hak de tofu in hapklare stukjes.
  4. Verwijder met een mes of met je handen de taaie steel in het midden van de boerenkool en hak de bladeren grof.
  5. Pel en snipper de ui of lenteuitjes fijn.
  6. Snijd de gember fijn of rasp hem.
  7. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af
  8. Verhit in een grote platte antikleefpan een beetje olie op hoog vuur, voeg de tofu toe en bak deze in 2-3 minuten mooi bruin.
  9. Voeg 2 eetlepels Tamari toe aan de pan samen met de ui/lente-uitjes, boerenkool, gember en 1/2 theelepel zout.
  10. Zet de temperatuur van het fornuis iets lager en bak 1-2 minuten, tot de boerenkool begint te verwelken.
  11. Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe.
  12. Roer de pan goed door. Vermeng alle ingrediënten en kruiden.
  13. Voeg de kokosmelk, gehakte tomaten en kikkererwten toe.
  14. Breng het geheel aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken.
  15. Proef en breng indien nodig op smaak.
  16. Serveer met volkorenrijst, je favoriete naanbrood of geroosterde pita.