Pasta Alfredo met romige saus van cashewnoten, zongedroogde tomaten en basilicum

Pasta Alfredo is eigenlijk een ongezonde Italiaanse pasta. Ongezond omdat er in plaats van gezonde olijfolie juist veel boter wordt gebruikt en parmezaanse kaas. Om de saus heerlijk romig te maken. 

Slecht voor mensen met hart en vaatziekten. En voor mensen die vegetarisch of vegan willen eten.

Het kan anders. En nog lekkerder. Probeer deze makkelijke heerlijke romige versie van het beroemde italiaanse pastagerecht. I love it!

Ingrediënten

  • 300 gram lintpasta naar keuze of volkoren noedels als u gezondere pasta wilt gebruiken
  • 100 gram cashewnoten
  • 300 ml amandelmelk of havermelk
  • 1 eetlepel voedingsgist
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 20 gram zongedroogde tomaten
  • 2-3 stengels verse basilicum
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper

Instructies

  • Kook 3 liter water in een snelkoker of grote pan. We gaan het kokende water gebruiken om cashewnoten en zongedroogde tomaten te weken en om de pasta te koken.
  • Als het water kookt beginnen we eerst met de cashewnoten. Vul een steelpannetje met kokend water. Voeg de cashewnoten toe en kook ze 10 minuten tot ze mooi zacht zijn.
  • Giet de cashewnoten af en spoel goed af. 
  • Doe kokend water in een kommetje en voeg de zongedroogde tomaten toe om ze te weken. Zet het kommetje apart.
  • Vul een grote pan met de rest van het kokende water om de pasta te koken. Voeg ruim zout toe en de pasta. Kook de pasta zo lang als op de verpakking staat aangegeven.
  • Pluk de basilicumblaadjes van het steeltje.
  • Haal een kopje kokend pastawater uit de pan met pasta.
  • Giet de pasta af als deze gaar is. 
  • Spoel de pasta in koud water om te voorkomen dat het aan elkaar kleeft.
  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en hak ze in kleine stukjes.
  • Mix de cashewnoten, citroensap, knoflookpoeder, voedingsgist, zout en peper in een blender met hoge snelheid tot een gladde saus.
  • Voeg de cashewnoten Alfredo saus toe aan een grote pan met antiaanbaklaag. Breng de saus op een laag tot middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Zorg er al roerend voor dat de saus niet gaat plakken. 
  • Voeg de pasta toe en schep voorzichtig om tot deze volledig met de saus is bedekt. Voeg de gehakte basilicum en de zongedroogde tomaten toe en meng door de pasta. 
  • Als de saus te dik is, voeg dan wat van het pastawater toe of als hij te dun is, laat hem dan nog wat langer sudderen om hem dikker te maken.

Serveer in pastakommen met wat verse basilicum om te garneren en geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like