Courgette-kaasburger. Een lekkere gezonde groentensnack

Zullen we stoppen met de term vegan of vegetarisch? Vleeseters hebben er een hekel aan en doen er schamper over.

Het label vegan of vegetarisch werkt als een lap op een rode stier. De carnivoren zetten meteen de hakken in het zand.

Moet ik me daar als vegetarier door laten beïnvloeden? Nee, absoluut niet. Laat ze maar zeuren. Boeit me totaal niet.

Maar waarom pieker ik dan nu over het nut van de labels vegan en vegetarisch?

Omdat deze termen in feite nutteloos zijn voor vegetariers en veganisten. Puur prijsopdrijvende marketing. Het is een verdienmodel.

Iedereen eet alleen datgene wat hij of zij lekker vindt. Als een groentenburger lekkerder is dan een vleesburger zullen carnivoren vanzelf kiezen voor de veggie variant.

En de labels vegan en vegetarisch zijn voor echte vegans en vegetariërs overbodig. Vooral vegans weten dat het label vaak onterecht gebruikt wordt.

Vegans en vegetariërs controleren altijd voor de zekerheid de ingrediënten.

Veggie is afgeleid van het Engelse woord vegetables. Engels voor groente.

Carnivoren eten net als herbivoren ook gewoon groenten. Dus laten we het voortaan gewoon over groentenburgers hebben. Over lekker voedzaam en gezond eten.

En als iemand meent plakvlees, plofkippen of chemovis te moeten eten? Prima. Zolang ik als groentenliefhebber ook zonder gezeur mijn eigen keuzes kan maken.

Tijd voor een lekkere courgette-kaasburger! Een gezonde groentensnack die je snel en gemakkelijk kunt bereiden.

Ingrediënten

  • 0.5 courgette
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 65 gram mozzarella
  • 0,5 kop geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 0,5 kop verse munt
  • 4 broodjes
  • 0,5 kop gesneden andijvie
  • 4 eetlepels knoflooksaus
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 15 gram citroensap

Instructies

  1. Rasp de courgette fijn met een keukenmachine of een handrasp.
  2. Doe de geraspte courgette samen met het ei, bloem, twee kaassoorten, knoflook, ui, munt en peper en zout in de keukenmachine.
  3. Mix tot een egale substantie. Het hoeft geen moes te worden, dus meng niet minutenlang door. Geen keukenmachine? Met je handen kun je het mengsel ook maken, maar zorg dan wel dat je de kaasjes, knoflook, munt en het uitje zeer fijn snijdt.
  4. Vorm burgers van het mengsel. Is het nog te nat? Dat maakt niet uit, dan vorm je ze in de koekenpan een beetje bij. Dat natte gaat vanzelf weg in de pan.
  5. Verwarm wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de burgers aan twee kanten goudbruin op laag vuur, dit duurt ongeveer 7 minuten per kant.
  6. Terwijl je burgers bakken meng je alle ingrediënten voor de saus.
  7. Snijd de broodjes open, beleg met wat sla, leg hierop een burger en maak af met de knoflook-yoghurtsaus.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like