Bloemkool met aardappelen en eieren in mosterdsaus

Bloemkool is echt een geweldige groente. Ik ben er gek op. Je kunt er zoveel mee doen. Weinig koolhydraten. Mega simpel en zoooo lekker! 

Ik heb een aantal snelle en makkelijke gerechten die altijd een succes zijn. Dit recept voor bloemkool, aardappelen en eieren in mosterdsaus is er één van. 

Je kunt dit gerecht het hele jaar door koken. Ik heb bijna altijd wel bloemkool in de diepvries. En tijdens het bloemkoolseizoen kun je dit gerecht uiteraard ook met verse bloemkool bereiden. 

Aardappelen en eieren heb ik ook altijd wel op voorraad.

Dit is een gemakkelijk gerecht dat altijd goed in de smaak valt.

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen 
  • 600 gram bloemkool
  • 6 eieren
  • 100 gram boter
  • 100 gram room
  • 50 gram medium grove Groninger mosterd (Marne of Veendammer)
  • 0,5 theelepel maizena om te verdikken
  • 500 ml water of groentebouillon 
  • Zout, peper, nootmuskaat

Instructies

  1. Kook de eieren.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout.
  3. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en kook ze in water of groentebouillon. Giet het water niet weg.
  4. Neem de bloemkool even uit de pan en roer met een garde maizena door het kookvocht.
  5. Voeg boter en mosterd toe.
  6. Breng op smaak.
  7. Voeg de room toe.
  8. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
  9. Voeg de eieren, bloemkool en aardappelen weer toe aan de mosterdsaus.
  10. Meng alles door elkaar en serveer.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like